Iné

Kráska s geekom na PoP-Culte

Keď sa stretnú blondína a geek, môže z toho vzniknúť dobrý vtip. Ale pri troche kreativity z toho môže vzísť hoc aj sitkom. Presne tak vznikol projekt Beauty and the Geek, nový audio seriál, ktorého prvé časti si už teraz môžete vypočuť na soundcloude PoP-Cultu.

Dej sitkomu sa odohráva na vysokoškolskom internáte. V spoločnej izbe sa stretnú dve dievčatá s veľmi rozdielnymi povahami – jedna je stále ponorená v knihách a seriáloch, druhá zase miluje párty a makeup. Je len na nich, aby si k sebe našli cestu. A ktovie, možno sa z nich stanú nakoniec aj priateľky.

Hoci v sitkome o zábavu nie je núdza, nesie aj myšlienku búrania stereotypov – a to nie len pri geekoch. Sledovať prerod postáv, ktoré sú bežne zaškatuľkované (buď ako domasedi bez reálnych priateľov, alebo zmaľované krásky bez schopnosti zapájať mozgové obvody), môže byť nielen vtipné, ale aj poučné.

Nám sa v tomto projekte podarilo skĺbiť viaceré motívy, ktoré sú pre nás zaujímavé, do krátkych epizód, počas ktorých môžete zabudnúť na svoje problémy a na chvíľu sa vžiť do života dvoch študentiek, ktoré na prvý pohľad nemajú spoločné vôbec nič.

Magdaléna Horváthová

Magdaléna Horváthová

Milovníčka sci-fi a fantasy, ktorá ešte stále čaká na svoj list z Rokfortu. Jej snom je stretnúť Doctora a cestovať v TARDIS, aby si konečne mohla pozrieť všetky filmy a seriály, na ktoré vraj nikdy nemá čas. A áno, aj vesmír by popri tom chcela spoznávať...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.