Spoločenské hry

Bezva super párty hra! YOGI a YOGI Guru – recenzia

Každý z nás pozná Twister. Zatočiť hodinkami, určiť ktorá končatina má ísť na aké políčko a vykonať pohyb. Dobre vieme, že sa to väčšinou končí zrútením či prinajhoršom pár zlomeninami. Hry s pohybovou tematikou tu sú už dlhšie. Tentokrát vám ukážeme ako sa hrá malá párty hra Yogi.

Zakryte si oči a hrajte bez zraku, žiaden problém! (Foto: PoP-Cult Magazín)

Keďže pravidlá nie sú zložité, rozpisovať a naťahovať vás nemá význam. V hre sú dva typy kariet. Oranžové a zelené. Zatiaľ, čo jedny určujú aký pohyb vykonať, druhé hovoria o tom, kde sa má karta nachádzať. Zelené karty ostávajú pred vami na stole a oranžové musíte umiestňovať a držať na tele. Vašou úlohou je udržať karty a danú pózu dlhšie ako váš protihráč. Keď vám karta padne, alebo neudržíte polohu, ktorú vám určuje karta, vypadávate.

Dva typy kariet určujú vaše akcie (Foto: PoP-Cult Magazín)

Yogi sa nedávno dočkala aj samohrateľného rozšírenia Yogi Guru. V ňom, okrem nových príkazov, prichádza nový typ kariet – fialové a modré. Modré karty vám určujú aktivitu, ktorú musíte vykonať každé kolo (napr.: Pred potiahnutím karty dupnite pravou nohou). Fialové karty však dokážete ovplyvniť. Jednoducho znak nahradíte a vyberiete si aký bude mať karta účinok (napr.: Táto karta sa musí dotýkať (X) ruky). Pri hre s mladšími hráčmi však tieto karty odporúčame vynechať.

Prst sa musí dotýkať pravého ucha, zatiaľ čo karta sa taktiež musí dotýkať pravého ucha (Foto: PoP-Cult Magazín)

Spracovanie hry je super v tom, že ju môžete zobrať na cesty. Malá a prenosná plechová krabička udrží všetky karty, rovnako tak aj plastové podávače, ktoré sú súčasťou hry. Nezaberá veľa miesta a nepotrebujete na hranie skoro žiadnu plochu.

Na spracovaní hry si dali záležať (Foto: PoP-Cult Magazín)

Yogi sa dobre hodí ako darček pre mladších hráčov, ktorých baví takáto forma hier, alebo len ako aktivita počas pobytu na chate. Ak sa vo vašej hernej zbierke nenachádza nič podobné, skúste túto “bezva super párty hru” od ALBI.

Gabriel Horváth

Gabriel Horváth

Som vášnivým hráčom spoločenských hier a konzumentom filmov, komiksov, kníh a príbehov celkovo. Venujem sa prevažne recenziám spoločenských hier, vytváram si vlastné herné prototypy a organizujem eventy zamerané na využívanie voľného času hravou formou.