Iné

Aprílová popkultúra

Prvý aprílový týždeň poznačený sviatočným prejedaním je za nami a tak sme sa rozhodli zistiť, čo nás ešte v apríli čaká.

Kvietky rastú, vtáčiky spievajú už od pol štvrtej a včera bolo vonku 25 stupňov. Viete čo to znamená? Že ide jar a s ňou konečne začína sezóna seriálových pokračovaní. 15. apríla sa napríklad môžeme tešiť na 4. sériu seriálu Fear the Walking Dead a 22. apríla si pochutíme na druhej sérii Westworldu. Seriál The 100 odvysiela prvú epizódu okrúhlej piatej série o dva dni na to, 24. apríla. Na čo všetko sa môžeme v nových sériach tešiť nám už zajtra vo svojom článku prezradí Dominik. Ak máte radi dystopiu, 25. apríla môžete sledovať druhú sériu The Handmaid’s Tale. O tomto seriáli sme vám už raz priniesli článok, prečítať si ho môžete tu. Z filmov nás tento mesiac čaká dlho očakávaný stret Avengerov, Strážcov Galaxie a Thanosa v Infinity War, ktorého sa dočkáme už 26. apríla. Neviem ako vy, ale my kupujeme lístky už teraz.

Napínavo čakáme na pokračovanie Príbehu služobnice (Foto: sbs.com.au)

Mesiac kníh je síce za nami, ale dôvod na čítanie či návštevu kníhkupectva budeme mať aj tento mesiac. 10. apríla vychádza v angličtine 2. pokračovanie dilógie Carve the Mark (Zárezy smrti) s názvom The Fates Divide od autorky Veronicy Roth, ktorá sa preslávila trilógiou Divergencia. Pri písaní jej novšieho príbehu sa Veronica nechala poriadne ovplyvniť Hviezdnymi vojnami. Táto sci-fi fantasy séria sleduje svet, v ktorom má každá postava zvláštny dar – niektorí za to však, ako to už býva, poriadne pykajú. Veronicu bude tento mesiac v kníhkupectvách sprevádzať ďalšia fantasy spisovateľka, Cassandra Clare, autorka Nástrojov smrteľníkov. V slovenčine totiž 18. apríla vychádza druhý diel série Tajomná temnota – Pán tieňov, ktorý fanúšikovia označujú za jej doteraz najlepšiu knihu. Ak plánujete knihu prečítať aj vy, dajte nám vedieť, čo si o nej myslíte.

Kratos sa v novom dieli God of War ocitá v studenej nórskej mytológii (Foto: cdaction.pl)

Aj nadšenci videohier sa majú tento mesiac načo tešiť. 20. apríla vychádza na PS4 hra God of War. Pôjde konkrétne o ôsmy diel hernej série z dielne Santa Monica Studio, a zatiaľ čo sa predchádzajúce časti týkali gréckej mytológie, hlavný hrdina Kratos sa rozhodne pokoriť novú mytológiu – nórsku. Úžasné zvery a bytosti, nové prostredie, napätie – to všetko nás čaká už o dva týždne. Keď už sme pri videohrách spomenúť musíme aj Nintento, ktoré si tento mesiac prichystalo pre svojich fanúšikov nečakané prekvapenie. Nintendo pripravilo niekoľko Labo setov, vďaka ktorým môžeme premeniť nudnú dosku z papierového kartónu do interaktívnych výtvorov, ktoré dostali meno Toy-Con. A to všetko vďaka senzorom na konzole Nintendo Switch a Joy-Con ovládačoch. Nintendo chce týmto ukázať zábavnú stránku techniky a fyziky.

To najlepšie sme si nechali na koniec. 28. apríla spolu oslávime Medzinárodný deň stolových hier. Nezabudnite si tento deň poznačiť v kalendári, pretože PoP-Cult si v spolupráci s kníhkaviarňou Libresso pre spoločensko-herných nadšencov pripravil turnaj v úžasnej abstraktnej hre Azul. Tešiť sa môžete aj na diskusiu s Petrom Scholtzom, herným dizajnérom a autorom hry Sorcerer, alebo na prednášku o hernom svete od našej Marcelky.

Ak ešte stále uvažujete či prísť alebo nie, pre výhercov máme pripravené úžasné spoločensko-herné ceny od vydavateľstiev Mindok, Blackfire, Rexhry, CGE a od internetového obchodu iHrysko.sk. Tak neváhajte a príďte sa s nami zahrať. 🙂

Príďte a hrajte s nami o skvelé ceny (Foto: PoP-Cult Magazín)
Magdaléna Horváthová

Magdaléna Horváthová

Milovníčka sci-fi a fantasy, ktorá ešte stále čaká na svoj list z Rokfortu. Jej snom je stretnúť Doctora a cestovať v TARDIS, aby si konečne mohla pozrieť všetky filmy a seriály, na ktoré vraj nikdy nemá čas. A áno, aj vesmír by popri tom chcela spoznávať...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.